ترجمه اختصاصی نوریاتو: اغلب دربارهی حجم دیوانهکننده زبالههایی که ما انسانها تولید میکنیم چیزهایی به گوشمان میخورد، اما کلمهها و آمار تاثیر چندانی بر اکثر افراد نمیگذارد. تصاویر تاثیر بسیار بیشتری دارد، بنابراین یک عکاس فرانسوی تصمیم گرفت تا واقعا نشان دهد که هر انسان در طول زمان چقدر زیاد زباله تولید میکند. بدین منظور، او به مدت چهار سال از دور انداختن زبالهها خودداری کرد.
به گزارش مجله نوریاتو، «آنتوان رپزی» از سال ۲۰۱۱ بدین سو از دور انداختن زبالههای قابل بازیافت همچون بطریهای پلاستیکی، لولههای مقوایی دستمال توالت، یا روزنامه، خودداری کرده است، و در عوض آنها را در آپارتمان خود انبار کرده است. در آغاز این کار مسئلهای نبود، اما با گذر زمان، زبالهها کم کم کف خانهی او را پوشاند، و اندکی بعد روی هم جمع شد و تمام فضای موجود را اشغال کرد.
آنتوان رپزی در طول پروژهی چهار سالهاش، ۱۶۰۰ بطری شیر، ۴۸۰۰ رول دستمال کاغذی، و ۸۰۰ کیلوگرم روزنامه، و چیزهای دیگر جمع کرد، و از این مجموعهها در یک مجموعه عکس قدرتمند دربارهی مصرفگرایی مدرن استفاده کرد.
رپزی دربارهی این پروژه می گوید: «دوست داشتم ببینم که چطور وقتی یک شیء فردیت خود را از دست میدهد بخشی از یک چیز عظیم میشود. اغلب دربارهی حجم زبالههایی که تولید میکنیم چیزهایی به ما میگویند، اما فکر میکنم یک تصویر میتواند از هزاران کلمه قویتر و اثرگذارتر باشد».
مطالعه بیشتر: گای لی کوئرک؛ عکاس جاز
رپزی برای افزایش تاثیر بصری عکس هایش، زمان زیادی را صرف طبقهبندی زبالههایش کرد، مثل بطریهای پلاستیکی، قوطیهای شیر، و لولههای مقوایی دستمال کاغذی. او میگوید: «من میخواستم یک بعد زیباییشناختی به کارم بدهم. تقسیمبندی زبالهها یک اثر گرافیکی ایجاد میکند. سعی من این بود که یک تصویر بینقص بسازم که مسئلهای پریشان کننده را تداعی کند».
این عکاس میگوید چیزی که الهامبخش او برای این پروژهی هنری نامتعارف شد این بود که فهمید اعتیاد او به مصرف غذاهای منجمد چه حجم زیادی زباله تولید میکند، و اینکه مصرفکنندگان دیگر هم مثل او مجبور هستند صرفا به خاطر بستهبندی کالاهای خاص هزینهای بیشتر بپردازند. او میافزاید: «فقط نگاهی به قهوهی نسپرسو بیاندازید. مجبورتان میکند که ۴۵ برابر قیمت واقعیاش پول بپردازید».
مطالعه بیشتر: از آبی مصری تا جدیدترین طیفها
اگرچه بسیاری از شرکتها قدمهای مهمی برای حداقل سازی هزینههای غیر ضروری برداشتهاند، کلید تغییر واقعی در تغییر عادات روزمره مصرفکنندگان است، و آنتوان رپزی امیداور است مجموعه عکس منحصر به فرد او آنها را به این سمت سوق دهد.