نوریاتو: شعار سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران از سوی سخنگوی شورای سیاستگذاری این دوره از نمایشگاه «خواندن؛ توانستن است» اعلام شد.
به گزارش مجله جامع نوریاتو و به نقل از ایرنا ایوب دهقان سخنگوی شورای سیاستگذاری این دوره از نمایشگاه ضمن اشاره به برگزاری پنجمین جلسه شورای سیاستگذاری سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: شعارهای پیشنهادی با لحاظ رویکرد اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نقش و کارکرد نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت با نظر اکثریت اعضای شورا شعار «خواندن؛ توانستن است» به عنوان شعار این دوره تعیین شد.
سپاه پاسداران و ضرورت توجه به مسائل استانهای سیلزده محورهای اصلی نمایشگاه
سخنگوی شورای سیاستگذاری سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به فضای حاکم بر جامعه، شرایط روز و اقتضائات ملی و بینالمللی کشور گفت: شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران به اتفاق آرا تاکید شد تا مسائل اخیر کشور همچون اقدام نابخردانه دولت آمریکا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و نیز ضرورت توجه به مسائل استانهای سیلزده و… به عنوان محورهای اصلی، اساسی و راهبری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران لحاظ شوند.
وی ادامه داد: در این راستا برنامههایی نیز از سوی اعضای شورا پیشنهاد که مقرر شد پس از بحث و کارشناسی اطلاعرسانی شوند.
ارتقای کیفی و محتوایی برنامههای پیشنهادی
دهقانکار افزود: همچنین با توجه به اهمیت فعالیتهای علمی و فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران و میزان تاثیرگذاری آن بر مخاطبان و فضای فرهنگی نمایشگاه مقرر شد با هدف ارتقای کیفی و محتوایی برنامههای پیشنهادی از سوی اشخاص، نهادها، سازمانها و ناشران جهت اجرا در نمایشگاه کتاب تهران توسط کارگروهی ۵ نفره بررسی شوند.
سخنگوی شورای سیاستگذاری سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خاطرنشان کرد: با توجه به ضرورت تامین رفاه و آسایش ناشران و بازدیدکنندگان و جلوگیری از بروز حوادث و اتفاقات غیر مترقبه مقرر شد تیم اجرایی نمایشگاه با همکاری دستگاهها و نهادهای مسئول و ذیربط پیشبینیها و تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
در پنجمین جلسه شورای سیاستگذاری سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که به ریاست محسن جوادی برگزار شد، محمود آموزگار، علی اکبر اشعری، فریدون عموزاده خلیلی، علی اصغر سیدآبادی، میثم نیلی، یحیی دهقانی، داریوش نویدگویی، ابراهیم حیدری، مهدی اسماعیلیراد، محمدجواد مرادینیا، قادر آشنا، ایوب دهقانکار و امیرمسعود شهرامنیا حضور داشتند.
شعار نمایشگاه در دوره های قبل
نمایشگاههای بین المللی کتاب طی چندین دوره گذشته خود تصمیم گرفت که برپایی هر نمایشگاه را با یک شعار با محور و راهبرد های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در راستای فرهنگ مطالعه تعیین کند.
شعار نمایشگاه در دوره سی و یکم «نه به کتاب نخواندن»، سی امین دوره شعارنمایشگاه «یک کتاب بیشتر بخوانیم»، شعارنمایشگاه در دوره بیست و نهم «فردا برای خواندن دیر است»، شعارنمایشگاه در دوره بیست و هشتم «خواندن، گفت و گو با جهان» و در دوره بیست و هفتم شعار نمایشگاه «بهشت دانایی در ضیافت کلمات» تعیین شده بود.
همگام با نمایشگاه سی و دوم
کار فراخوان برای ثبت نام در بخش های مختلف و حضور ناشران داخلی و خارجی از مدتها قبل آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
سالنهای بینالملل و کودک و آموزشی آماده بهرهبرداری هستند و سالن کودک و نوجوان نیز به تازگی آماده شده و در چند روز آینده آماده بهرهبرداری است.
سالنهای دانشگاهی نیز در حال برپایی است و بخشهایی از شبستان نیز زیر بار اجرایی رفته است.
کمیته ناشران داخلی نمایشگاه کتاب نیز درباره ثبت نام ناشران الکترونیک و فناوری نوین را فراخوان داده و روند ثبت نام دیگر بخش ها نیز ادامه دارد.
دوره قبل نمایشگاه بین المللی کتاب هم در مصلای امام خمینی و دو دوره پیشتر این رویداد سالانه در محل شهرآفتاب برگزار شده بود.
کمیته فعالیتهای علمی و فرهنگی سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از آمادگی این کمیته برای دریافت برنامههای پیشنهادی خبر داده است.
تمام فعالیتهای این کمیته در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران متمرکز است و برنامهریزیها در حال انجام است.
همچنین تاکنون ۳۷ موسسه در بخش لاتین برای حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ثبت نام کرده اند که نمایندگی بیش از ۲۰۰ ناشر خارجی را بر عهده دارند. این ناشران از کشورهای آمریکا، انگلستان، آلمان، هلند، اتریش و سایر کشورهای اروپایی هستند.
در بخش ناشران عرب زبان ۵۳ موسسه ثبت نام کرده اند و به این ترتیب ناشرانی از کشورهای لبنان، مصر، سوریه، عمان، قطر، عراق و پاکستان در این رویداد حضور خواهند داشت.
وظایف نهادهای اجرایی، نحوه هماهنگی و تشکیل کمیته های تخصصی به منظور برنامه ریزی و سیاستگذاری های لازم در ارتباط با سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز تا حد زیادی انجام شده و در حال نهایی شدن است.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روزهای پایانی سال گذشته برای بازدید از آخرین وضعیت آماده سازی سازههای سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از محل تعیین شده برای برگزاری این نمایشگاه در مصلای امام خمینی (ره) تهران دیدن کرد.
سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران با شعار «خواندن؛ توانستن است» از ۴ تا ۱۴ اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.