ترجمه اختصاصی نوریاتو: من پروژه «ممنونم مگی» را در سال ۲۰۱۲ آغاز کردم. این پروژه درمورد فرهنگ و زندگی اجتماعی در مزارع ذغالسنگ ناتینگهام شایر و دربی شایر و تبدیل این معادن ذغال سنگ به محل تفریح میباشد. اکثر آثار عکاسی از این قسمتهای پساصنعتی انگلستان اغلب روی محرومیت تمرکز دارند و عموما از دید یک فرد خارجی نگران گرفته شدهاند. «ممنونم مگی» یک نیمه-اتوبیوگرافی است. پدرم در این منطقه کار میکرد و من هم میخواستم عکسهایی بگیرم که بیشتر حالت تشکر و قدردانی از مردم و مکانهایی بود که با آنها بزرگ شده بودم.
این پروژه به مدلهای مختلفی که مردم با این مناظر رفتار میکنند نگاه دارد. این یکی از اولین عکسهایی است که من گرفتهام و شکار خرگوش در محل معدن ذغال سنگ نیواشتاد را نشان میدهد. وقتی من نوجوان بودم، هنگام گشتزنی در این معادن قدیمی حتما افرادی را میدیدم که با تفنگ بادی درحال شکار هستند و همیشه سعی میکردم از آنها دور بمانم. آنها ظاهر ترسناکی داشتند اما من با اندی، فردی که کلاه استتاری دارد، احساس نزدیکی میکردم و او یک روز من را برای شکار به همراه خودش برد.
آنها از یک موش خرما استفاده میکنند که به سرعت وارد لانه خرگوش میشود و او را میترساند. پس از اینکه خرگوش از لانه خودش خارج شد، آنها با تور آن را به دام میاندازند و یا سگها خرگوش فراری را میگیرند. به نظر خیلی ترسناک میآید. این شکارچیها برخی اوقات خرگوشهایی که شکار میکنند را خودشان میخورند، اما اکثر اوقات آنها را با آبجو یا وسایل دیگر مبادله میکنند. مردان داخل این عکس خیلی ترسناک به نظر میرسند. در هر شرایط دیگری، مردی که سرش را تراشیده است به نظر من به شدت ترسناک میآمد و به هیچ عنوان برای عکاسی به او نزدیک نمیشدم. آنها خیلی سرسخت به نظر میآمدند اما علاقه بچهگانهای برای نشان دادن نقطه موردعلاقه شکار خودشان به من داشتند. به نظرم آنها از اینکه توانسته بودند نظر یک نفر را به خودشان جلب کنند هیجانزده بودند.
برای این تصویر از مجموعه «ممنونم مگی» من پائین تپه ایستاده بودم و از پائین این عکس را گرفتم. به همین خاطر یک احساس قدرت و برتری در این نفرات دیده میشود. آنها از اینکه من درحال عکاسی هستم خبر نداشتند. من اغلب از کسانی عکاسی میکنم که خیلی استرس دارند و منتظر هستند من به آنها بگویم چکار کنند. اما این مردان تقریبا خودشان عکس را پیش بردند. این عکس تقریبا بی زمان بود و همین من را به یاد نقاشی یکی از استادان نقاشی میاندازد.
معدنهای ناتینگهام شایر، صدها مرد را به کار گرفتند. از همین رو اگر این مردها هم ۳۰ سال پیش به دنیا آمده بودند به احتمال زیاد معدنچی بودند. نیواشتاد و دیگر روستاهای معدنی قدیمی، قبل از پدید آمدن این معادن تقریبا وجود نداشتند. این روستاها پس از به وجود آمدن معادن به سرعت ساخته شدند و جمعیت آنها افزایش یافت. به همین دلیل میتوان گفت با حذف این معادن، دلیل به وجود آمدن این روستاها نیز از بین رفته است. به نظر میرسد این مکان به حال خودش ترک شده است. مثل اینکه قلبش را از سینه خارج کرده باشی. همچنین یک نوع بحران اگزیستنسیالیستی نیز در این منطقه وجود دارد. اکثر این مردها تنها کاری که بلد بودند کار کردن در معدن بود. در واقع هویت و مردانگی آنها به این معادن بستگی دارد.
این روستاها زمانی جوامع پر رونقی بودهاند. مردم امروزه فراموش کردهاند که کار در معدن ذغالسنگ یکی از پردرآمدترین کارها بوده است. اکنون در شایربروک (یکی دیگر از شهرهای معدنی سابق) درست کنار یکی از معادن سابق مقر اصلی اسپورتز دایرکت قرار دارد که کارکنان آن یکی از اقشار کم درآمد انگلستان هستند.
اما مشکلی که این روستاها با آن روبرو هستند، فقط مخصوص جوامع سابقا معدنی نیست بلکه در بین جوامع روستایی کارگر تمام انگلستان مشترک است: حمل و نقل عمومی نامناسب، نبود کسب و کار محلی با کیفیت و همچنین نبود امکانات و خدمات که درنهایت باعث ایجاد احساس انزوا و ناامیدی میشود. شما نمیتوانید این واقعیت را که اکثر این مشکلات اقتصادی است را نادیده بگیرید. من افراد زیادی را میشناسم که در حال کار هستند اما از لحاظ مالی با مشکلات مالی زیادی روبرو هستند. یکی از چالشهای بزرگی هم که مردم این مناطق با آن روبرو هستند این است که هنگامی که افراد یک شغل با حقوق نسبتا خوب پیدا میکنند، تمایل دارند به مکانهای پردرآمدتری مهاجرت کنند. به همین خاطر ثبات اقتصادی این جوامع به ندرت بهبود مییابد.
رزومه دیوید سورن
محل تولد: منزفیلد، ناتینگهام شایر، ۱۹۹۱
آموزش: خودآموز
افراد تاثیرگذار: سیرکا لیزا کونتینن، کریس کیلیپ، پاول گراهام، داگ دوبویس، ونسا وینشیپ، پاول رئاس، ماوریس برومفیلد
نقطه قوت: عکاسی مجموعه اورگریو تروث و کمپینرهای عدالت برای یک اثر مهم مطبوعاتی
نقطه ضعف: یک سال دوری از کار به دلیل بیماری کرون
نکته پایانی: “تلاش نکن درمورد مخاطبان خودت دوباره فکر کنی و عکسهایی بگیر که فکر میکنی مردم دوست دارند. عکسهایی بگیر که خودت به آنها علاقه زیادی داری.”